úterý 13. prosince 2011

ctvrtek 8.12.2011 - Mirissa - Hikkaduwa

Rano jsme si dali snidani v nasem guesthouse: toasty, vajicka, dzem, caj - drazsi nez vecere! Dnes jsme meli namireno do Hikkaduwa, kde stravime jednu noc. I kdyz nas od ni lidi odrazuji, je to asi jedina plaz, kde se da dobre potapet a snorchlovat. V ramci urychleni jsme si priplatili na soukromy bus (150/os) a uz v deset hodin jsme byli v Hikkaduwa ubytovani v Poseidon diving station. Ukecali jsme slevu na ubytovani, kdyz u nich dam dva ponory. Je to tu super: kousek do mesta (jsme na severnim konci plaze) a kousek na snorchlovani. Hned u hostelu je totiz koralovy utes za kterym je klidna voda a spousta kamenu poroslych koraly. Ty jsou vetsinou mrtve, jen nektera mista se zacinaji zotavovat po tsunami pred sedmi lety. Nicmene uz je tu dost mist, kde je na co koukat a plave tu spousta barevnych ryb. Dokonce jsme se Sarkou videli ohromnou zelvu, ktera se nas ani moc nebala. Vyplasila ji az lod s turisty a s prosklenym dnem, ktere se tu normalne prohaneji mezi snorchari a je to dost neprijemne. Taky tu jsou docela silne proudy, ktere vas obcas zenou na melke koraly. Je potreba si na to davat pozor. Vecer jsme vyrazili do mesta na veceri a dali si natrhane roti s vajickem a nejakou zelenou omackou - moc jsme si pochutnali a bylo toho tolik, ze jsme si zbytek nechali zabalit (do igelitu, novin a dalsiho igelitu). Vecer jsme si pak sedli do patra pred rohovy pokoj, odkud je pekny vyhled na more. Pili jsme pivko z liquor shopu a dojidali roti. Bylo to super, ale kdyz prisel kluk s holkou, co bydli v rohovem pokoji, sli jsme hned pryc, protoze bysme je pred jejich dvermi asi dost stvali. Sarka hopla do postele, ja sel do prazdne restaurace psat denik. Pokecal jsem tu se Svedem, ktery v roce 1973 spoluzakladal tuto potapeci zakladnu a po roce 2004 ji po tsunami pomahal davat opet dokupy. Je mu 80 let a teprve vloni se prestal potapet. Byl to mimo jine i parasutista a vubec mel asi zajimavy zivot. Dlouho jsme kecali a chtelo to trpelivost, protoze spatne slysel a pomalu mluvil - vse ale melo hlavu a patu.
PS: Ubytovani v pokojich v patre s vyhledem na more za 3000/noc (puvodne 3600), potapeni 3800/ponor.

PS: Dnes jsem vyzkoušel svojí sukni. Je to velice praktická věc. Dá se použít místo županu, když vylezete z koupelny. Dnes jsem si ji vzal i do města, chodí se v ní naostro, takže je dobré si ji dobře uvázat, aby vám naspadla, jako mě málem v jenom malém krámku s ovocem...



1 komentář:

  1. Ahoj děcka, máte to super napsaný - asi mi chvílu potrvá, než si přečtu vaši cestu kolem světa :) ..... Jinak jak pojedete kolem Brna, tak se ozvěte: 737 366 968 - nebo, ozvěte se i tak, rád vás uvidím. ČAUKY MARTIN :)

    OdpovědětVymazat